www.sosovka.sk – Váš sprievodca kontaktnými šošovkami Bausch + Lomb


Čo si zbaliť do dovolenkovej lekárničky

Leto a dovolenky už cítiť vo vzduchu a ak už máte vybratú destináciu, hotel aj pláž, je čas sa zamyslieť, čo si okrem krému na opaľovanie zbalíte do dovolenkovej lekárničky. Priznajme si, nikto na dovolenku nacestuje s tým, že tam bude chorý alebo bude mať nejaké zdravotné ťažkosti. Ale život to niekedy vymyslí inak a preto by ste mali byť pripravení.

Na lekárničku myslite vopred

Prípravu lekárničky a nákup liekov či zdravotníckych pomôcok si nenechávajte na poslednú chvíľu. A už vôbec sa nespoliehajte na nákup obľúbených liekov v zahraničí. Určite sa to dá, ale je to zbytočná komplikácia, ktorým sa chcete na dovolenke vyhýbať. Lieky majú v zahraničí väčšinou iné názvy, iné podmienky na predpis, takže je dobré, ak pri ich prípadnom nákupe viete aktívnu látku v latinčine.

Na čo nezabudnúť

Ak cestujete na dovolenku lietadlom, pri balení liekov myslite na to, že do platí všeobecné pravidlo zákazu prepravy tekutín v príručnej batožine, ktoré majú viac ako 100 ml. Pri liekoch však platí výnimka. Ak si ju chcete uplatniť, tekuté lieky a sirupy prepravujte v originálnom balení. Keďže neexistuje univerzálna teplota pre batožinový priestor lietadla, lieky prevážajte radšej v príručnej batožine. Pozor kam cestujete! Do niektorých krajín si napríklad nemôžete doviezť CBD olej.

Obsah dovolenkovej lekárničky:

  • lieky užívané denne/pravidelne vrátane zdravotníckych pomôcok
  • lieky proti bolesti (hlavy, hrdla, menštruačné a pod.) a na zníženie horúčky
  • lieky na tráviace problémy a nevoľnosti (pri cestovaní)
  • pomôcky na ošetrenie zranení
  • prípravky na opaľovanie, po opaľovaní, na prípadné spálenie pokožky
  • kvapky do nosa a očí
  • lieky a pomôcky proti alergii (štipnutie hmyzom a pod.)
  • kontaktné šošovky a roztok na kontaktné šošovky
  • detské verzie liekov, ak cestujete s deťmi

Ak bývate z cestovania v strese, pribaľte si aj upokojujúce lieky. Ak cestujete na dlhšie, zídu sa vám aj základné vitamíny a minerály, ktoré vás udržia v dobrej kondícii.

Roztok na kontaktné šošovky Biotrue Flight Pack*

Pri cestovaní lietadlom vám dobre poslúži balenie Biotrue Flight Pack* od Bausch+Lomb, ktoré obsahuje praktickú 100 ml fľaštičku Biotrue roztoku* a puzdro na kontaktné šošovky. Biotrue roztok* na mäkké kontaktné šošovky je určený na čistenie, lubrikáciu a uchovávanie mäkkých kontaktných šošoviek.

Vďaka baleniu Biotrue Flight Pack* zachováte čistotu a nezávadnosť kontaktných šošoviek aj počas vašej cesty a súčasne budete spĺňať podmienky príručnej batožiny pri cestovaní lietadlom. Viacúčelový roztok Biotrue* predstavuje jedinečnú koncepciu starostlivosti o šošovky, je biologicky inšpirovaný, aby fungoval ako oči a pomohol zachovať šošovky vlhké až 20 hodín, čo sa na palube lietadla hodí aj pri dlhých cestách.

Chcete mať informácie zo sveta Bausch + Lomb z prvej ruky? Sledujte našu stránku www.sosovka.sk a rovnako aj našu FB stránku https://www.facebook.com/BauschLombSR/.  

*Zdravotnícka pomôcka. Pozorne si prečítajte informáciu pre používateľa.

Hlásenie nežiaducich účinkov liekov:

Tel.: +421 910 101 334, E-mail: pv.slovakia@bausch.com

Odborné otázky k našim výrobkom:

E-mail: SlovakRepublic.medical.info@bausch.com

Hlásenie nežiaducich účinkov a sťažností na kvalitu zdravotníckych pomôcok:

E-mail: slovakia.mdcomplaints@bausch.com

Ochrana osobných údajov (GDPR):

E-mail: gdpr.sk@bausch.com