www.sosovka.sk – Váš sprievodca kontaktnými šošovkami Bausch + Lomb


Koniec unaveným očiam z displeja alebo obrazovky

Pri používaní digitálnych zariadení žmurkáme až o 66 % menej! Oči následne trpia únavou alebo suchosťou. Prelomte kruh nepohodlia s novými mesačnými kontaktnými šošovkami Ultra od Bausch + Lomb s jedinečnou technológiou MoistureSeal.

Žijeme v dynamickej dobe, kde komunikačným jazykom sú obrázky, grafika a emotikony. Čítame menej, ale naše oči sú zaťažované viac.

Náš zrak síce nedosahuje kvalitu zobrazenia z kamier dronov, no naša predstavivosť sa rozširuje vďaka virtuálnej realite. Každý deň vnímame viac zrakových podnetov prostredníctvom displejov a zložitejších grafík na obrazovkách. S tým súvisí aj skutočnosť, že pri ich sledovaní žmurkáme až o 66 % menej.

Prelomte kruh nepohodlia, spoznajte nekonečný komfort

Aktuálna novinka značky Bausch + Lomb – kontaktné šošovky s plánovanou mesačnou výmenou ULTRA s technológiou MoistureSeal, sú ideálnymi pri práci s počítačom, tabletom či smartphone. Zabraňujú vysychaniu šošoviek spôsobené zníženým žmurkaním, zaisťujú 95 %-né zvlhčenie po celých 16 hodín nosenia a sú dokonalým spojením vysokej priepustnosti kyslíka s dlhotrvajúcou hydratáciou šošoviek. Na Slovenskú sú aktuálne v ponuke tri druhy kontaktných šošoviek ULTRA – sférické, tórické (ULTRA for astigmatism) a presbyopické (ULTRA for presbyopia). Aké sú najdôležitejšie fakty o týchto nových šošovkách?

Sférické kontaktné šošovky ULTRA

  • Až 90 % ľudí potvrdilo[1], že pri nosení šošoviek ULTRA došlo k zníženiu pocitu suchých očí a únavy pri dlhodobom sledovaní digitálnych zariadení. Zistilo sa, že až 70 % ľudí používa kontaktné šošovky viac ako 8 hodín denne, pričom až 80 % ľudí používa digitálne zariadenia viac ako 4 hodiny denne. Pre 84 % ľudí bolo nosenie šošoviek ULTRA pohodlné aj na konci dňa a až 63,6 % respondentov preferuje tieto nové šošovky pred inými. Navyše platí, že 90,7 % nositeľov kontaktných šošoviek by ich odporučilo svojim priateľom.
  • Poskytujú maximálne celodenné pohodlie aj tým ľuďom, ktorí si svoje šošovky museli doposiaľ vyberať skôr kvôli pocitu zahmleného videnia počas práce. Skoncujte s namáhaním a únavou očí, prelomte kruh nepohodlia a spoznajte nekonečný komfort.

Tórické kontaktné šošovky ULTRA for astigmatism

  • Určené sú pre ľudí s astigmatizmom – s vrodenou poruchou videnia spôsobenou nerovnomerným zakrivením očnej rohovky.
  • Poskytujú celodenný komfort, dôsledné jasné videnie počas dňa a komfortné videnie aj počas niekoľkohodinovej práce s digitálnymi zariadeniami či počas večerného šoférovania.
  • Redukujú zahmlenie a oslnenie.
  • Boli vyvinuté tak, aby sa dokázali do očí stabilne aplikovať už na prvý raz.

Presbyopické kontaktné šošovky ULTRA for presbyopia

  • Určené sú pre vetchozrakých ľudí s presbyopickou poruchou, ktorá sa získava s pribúdajúcim vekom. Prejavuje sa zväčša po 40. roku života človeka tým, že sa stráca schopnosť zaostriť na bežnú vzdialenosť pri čítaní.
  • Multifokálna optika je synonymom 16-hodinového pohodlia a vďaka 3-zónovému progresívnemu dizajnu ponúkajú ostré videnie na všetky vzdialenosti a plynulý prechod medzi jednotlivými vzdialenosťami (na diaľku, strednú vzdialenosť a blízko, pričom stredná vzdialenosť je pre prácu s digitálnymi zariadeniami najdôležitejšia).

Bausch + Lomb, popredná globálna značka výrobcu Bausch Health company, prináša nové šošovky Ultra do vybraných očných optík po celom Slovensku, rovnako sú k dispozícii aj u vybraných očných lekárov. Vývojom nových kontaktných šošoviek značka Bausch + Lomb pokračuje vo svojom odhodlaní pomáhať ľuďom na celom svete lepšie vidieť a lepšie žiť. Chcete vedieť o nových kontaktných šošovkách viac? Navštívte stránku www.sosovka.sk/ultra.


[1] Podľa štúdie Bausch + Lomb ULTRA® realizovanej v Českej republike na prelome kalendárneho roka 2016/2017. Štúdie sa zúčastnilo 140 klientov (100 žien + 40 mužov) s priemerným vekom 31 rokov, ktorí celkovo otestovali 280 šošoviek. Autorom štúdie je Mgr. Pavel Beneš, PhD., Katedra optometrie a ortoptiky LF MU v Brne.

Hlásenie nežiaducich účinkov liekov:

Tel.: +421 910 101 334, E-mail: pv.slovakia@bausch.com

Odborné otázky k našim výrobkom:

E-mail: SlovakRepublic.medical.info@bausch.com

Hlásenie nežiaducich účinkov a sťažností na kvalitu zdravotníckych pomôcok:

E-mail: slovakia.mdcomplaints@bausch.com

Ochrana osobných údajov (GDPR):

E-mail: gdpr.sk@bausch.com