www.sosovka.sk – Váš sprievodca kontaktnými šošovkami Bausch + Lomb


Patríte medzi zamilovaných? Ak áno, prezradia vás (aj) oči

BLOGY NA WEB (2)Dnešný blog vyšiel práve na deň Svätého Valentína, sviatok zaľúbených. A tak obísť túto tému by bola nielen škoda, ale aj chyba. Veď napokon, byť zamilovanou alebo zamilovaným je úžasné, však? Najmä, ak sú rovnaké city opätované. Máme pre vás zopár faktov, prečo je láska skvelá a dozviete sa aj to, ako vás môžu „natrieť“ vaše oči…

 

 

 

  1. Prečo sa „vznášame“ láskou?

Je to z dôvodu, že mozog je zaplavený nadbytkom dopamínu. Čím viac dopamínu ho zaplaví, tým viac „ulietavame“.

  1. Ide doslova o minúty

Je to až neuveriteľné, ale trvá to vraj menej ako štyri minúty, aby sme zistili, či k niekomu pociťujeme sympatie, ktoré môžu vyústiť do lásky. Zväčša za to môže reč tela toho druhého človeka.

  1. Pozeranie do očí

Keď sa dvaja zamilovaní ľudia zapozerajú navzájom do očí, ich srdcová frekvencia sa zosynchronizuje.

  1. Očný kontakt môže viesť k láske

V istom experimente boli neznáme dvojice opačného pohlavia spoločne v miestnosti po dobu 90 minút. Počas tejto doby sa rozprávali o dôverných detailoch a po konverzácii sa dlhší čas uprene pozerali do očí toho druhého. Mnohí potom cítili navzájom hlbokú lásku, jeden pár sa dokonca zosobášil o 6 mesiacov neskôr.

  1. Skreslená kritika

bausch FB post (10)Vedeli ste, že keď sa pozriete na novú lásku, váš mozog potláča inštinkt, aby urobil kritické spoločenské úsudky?

  1. Keď sa zahľadíme

Nebudete tomu veriť, ale v priemere strávi jeden muž rok svojho života obzeraním sa po ženách. Ach!

  1. Pod rúškom strachu

Je veľká pravdepodobnosť, že sa zamilujeme do niekoho, koho stretneme v nebezpečnej situácii.

  1. Motýliky v bruchu

Keď vidíme niekoho, ku komu cítime lásku a vzápätí sa nám trepocú motýle v bruchu – vo svojej podstate ide o stresovú reakciu vyvolanú zvýšeným adrenalínom.

  1. Fotografia našej „polovičky“

Dokáže doslova zázraky! Mnohé výskumy naznačujú, že pohľad na fotografiu nášho partnera alebo partnerky môže zmierniť akúkoľvek fyzickú bolesť.

  1. Dôležitý očný kontakt

Kontakt s očami je jedným z najjednoduchších a najsilnejších spôsobov, ako urobiť, aby sa človek cítil uznaný, pochopený a potvrdený.

  1. Cítime očami

V mozgu je viac neurónov, ktoré sú spojené so zrakom, než s ostatnými štyrmi zmyslami – až 80% z toho, čo naše telo vníma resp. prijíma, je prefiltrované cez naše oči. A oči nie sú len oknom do duše, ale aj neurónovými cestami, ktoré môžu vytvoriť prepojenie lásky v mozgu.

  1. Komunikácia očami

Istý výskum zameraný na prejavy lásky zistil, že vzájomné až hypnotizujúce očné pohľady sú dobrou predzvesťou dvoch ľudí, ktorí sú do seba zamilovaní. Zároveň sa potvrdilo, že komunikácia očami je jednou z najčastejších neverbálnych prejavov zaľúbených dvojíc.

 

Tak čo, priatelia, súhlasíte s niektorými faktami? Myslíte si aj vy, že zrak, resp. naše oči zohrávajú dôležitú úlohu vo veciach lásky? Užite si dnešný deň zaľúbených najlepšie, ako viete. A keď náhodou vyroníte nejakú slzičku pri romantickom geste alebo filme a oči si budú pýtať svoje, potešte ich napríklad očnými kvapkami alebo umelými slzami :)

Hlásenie nežiaducich účinkov liekov:

Tel.: +421 910 101 334, E-mail: pv.slovakia@bausch.com

Odborné otázky k našim výrobkom:

E-mail: SlovakRepublic.medical.info@bausch.com

Hlásenie nežiaducich účinkov a sťažností na kvalitu zdravotníckych pomôcok:

E-mail: slovakia.mdcomplaints@bausch.com

Ochrana osobných údajov (GDPR):

E-mail: gdpr.sk@bausch.com