www.sosovka.sk – Váš sprievodca kontaktnými šošovkami Bausch + Lomb


Prelomte nepohodlie s týmito kontaktnými šošovkami

Nosenie kontaktných šošoviek mení integritu slzného filmu a má vplyv na jeho odparovanie. Ak to výrazne pociťujete aj vy, riešením sú kontaktné šošovky ULTRA.

Medzi jednotlivými sekvenciami žmurkania dochádza k rozpadu slzného filmu a jeho odparovanie, čo vedie k zvýšeniu osmolarity slzného filmu. Zvýšený osmotický tlak je uvádzaný ako následok stenčenia slzného filmu (odparovaním, vysychaním). Uvádza sa často aj pri príznakoch syndrómu suchého oka, ktorý sa objavuje pri nosení kontaktných šošoviek. Mnoho dnešných „šošovkárov“ trávi väčšinu svojho času používaním digitálnych zariadení, kedy sa spomínané prejavy zvyknú ešte zhoršiť.  

Jedinečné chemické zloženie

Vďaka moderným materiálom a výrobným procesom kontaktných šošoviek ponúkame výnimočné pohodlie pri nosení kontaktných šošoviek. Pre zefektívnenie materiálu a jeho povrchu je nutné využiť zložitejšie stratégie. To si vyžaduje vývoj takých materiálov, ktoré zahŕňajú rad užívateľských potrieb, zapracovávajú dizajny a konštrukcie, napomáhajú znížiť trenie a opotrebenie daného materiálu. Veľký úspech v tomto smere predstavuje technológia MoistureSeal, ktorá je súčasťou kontaktných šošoviek ULTRA (samfilcon A) od spoločnosti Bausch Health Company. Chemicky vytvorený materiál a spôsob výroby šošoviek pomocou dvojfázovej polymerizácie umožňuje vytvoriť jedinečné silikonhydrogelové kontaktné šošovky. Cieľom výrobcov je znížiť dlhodobo pretrvávajúce nepohodlie u mnohých nositeľov šošoviek a celkovo zvýšiť vlastnosti šošoviek, ktoré ponúkajú komfort aj po celodennom nosení.

Zjednodušene povedané, pri dvojfázovej polymerizácii vodu priťahujúci polymér PVP je trvalo rozprestretý okolo silikónovej matrice tak, aby „skryl“ hydrofóbny silikón, zadržiaval vodu v celom objeme a tiež na povrchu samotnej kontaktnej šošovky. V kontaktných šošovkách značky Bausch + Lomb zaisťuje PVP pomerne vysoký obsah vody a zmáčavosť vo všetkých miestach šošovky, nielen na jej povrchu. Technológia MoistureSeal tiež napomáha v šošovkách ULTRA uchovávať tento vysoký obsah v priebehu nosenia počas celého dňa.

Znížené trenie pri žmurkaní

Pri moderných kontaktných šošovkách je dôležité zabezpečiť, aby s každým žmurknutím došlo k rovnomernému rozostreniu slzného filmu na povrchu oka. Pre zaistenie lepších vlastností pre kontaktné šošovky, musia tieto zabezpečovať hladký a klzký povrch pre zníženie trenia, zachovávať integritu buniek epitelu rohovky a optickú stabilitu. To musí byť zaistené za najrôznejších podmienok okolitého prostredia a pri rôznych činnostiach, ktoré jedinec so šošovkami vykonáva. Testovaním kvality v kombinácii zmáčavosti, trenia, odolnosti povrchu, vysychania a zabezpečenia optimálnej zrakovej ostrosti možno potvrdiť, že kontaktné šošovky ULTRA s technológiou MoistureSeal značky Bausch + Lomb ponúknu svojmu nositeľovi presne to, čo očakáva od svojich kontaktných šošoviek.

Chcete mať informácie zo sveta Bausch + Lomb z prvej ruky? Sledujte našu stránku www.sosovka.sk a rovnako aj našu FB stránku https://www.facebook.com/BauschLombSR/.

Hlásenie nežiaducich účinkov liekov:

Tel.: +421 910 101 334, E-mail: pv.slovakia@bausch.com

Odborné otázky k našim výrobkom:

E-mail: SlovakRepublic.medical.info@bausch.com

Hlásenie nežiaducich účinkov a sťažností na kvalitu zdravotníckych pomôcok:

E-mail: slovakia.mdcomplaints@bausch.com

Ochrana osobných údajov (GDPR):

E-mail: gdpr.sk@bausch.com