www.sosovka.sk – Váš sprievodca kontaktnými šošovkami Bausch + Lomb


Pripravte sa už teraz na letnú dovolenku

Cestovanie mnohí ľudia vnímajú ako príjemné vzrušenie a oddych od každodenných starostí. Samozrejme, že cestovať sa dá na divoko, čiže spôsobom „neviem kam ma nohy či dopravné prostriedky zavedú“, ale väčšina z nás sa na dovolenku poctivo pripravuje. Súčasťou príprav by nemali byť len záležitosti okolo ubytovania či dopravy, ale mali by ste sa postarať aj o svoje zdravie a najmä o oči.

Skúsení šošovkári sú už v týchto záležitostiach zbehlí, ale poďme sa pekne postupne pozrieť na jednotlivé kroky príprav:

  • Dávajte si pozor na objemy a mililitre v príručnej batožite pri cestovaní lietadlom –  v tomto smere vám poslúži Biotrue Flight Pack* – unikátne balenie vhodné do lietadla s Biotrue multi-purpose solution na kontaktné šošovky a obsahom 2 x 60 ml. Roztok na mäkké kontaktné šošovky určený na čistenie, lubrikáciu a uchovávanie mäkkých kontaktných šošoviek. Balenie obsahuje 2 x 60 ml roztoku na kontaktné šošovky, 2 x puzdro na šošovky a uzatvárateľné priehľadné vrecko, čím spĺňa všetky letiskové požiadavky.
  • Nezabudnite na všetky komponenty, ktoré potrebujete na čistenie a dezinfekciu šošoviek, ako napríklad roztok, puzdro, ale aj očné kvapky, ktoré môžu byť na zvlhčovanie očí na dovolenke veľmi praktické. Dennú hydratáciu a zvlhčenie vám zabezpečia očné kvapky Biotrue*, ktoré sú vytvorené na zmiernenie prejavov suchého oka, spôsobených vonkajším prostredím alebo používaním kontaktných šošoviek. Inšpirované sú fyziológiou vašich očí, obsahujú polymernú kyselinu hyalurónovú (hyaluronát sodný) , ktorá sa prirodzene nachádza vnútri štruktúry zdravých ľudských očí a slznom filme.
  • Ak sa nechcete zaoberať čistením a dezinfekciou, zoberte si dostatočnú zásobu jednodňových kontaktných šošoviek Biotrue ONEday. Ráno rozbalíte sterilný pár šošoviek, vložíte do očí a večer ich z očí vyberiete a jednoducho vyhodíte do smetného koša. Bez čistenia, bez zbytočných starostí. Jednodňové kontaktné šošovky šošovky Biotrue ONEday* od Bausch+Lomb poskytujú maximálne pohodlie. Majú vysoký obsah vody (až 78 %), čo je hodnota zhodná s obsahom vody v ľudskej rohovke. Naviac je povrch kontaktných šošoviek vytvorený tak, že napodobňuje vlastnosti tukovej zložky slzného filmu. Vďaka tomu povrchy šošoviek neosychajú a udržujú si svoje optické vlastnosti a parametre po celú dobu ich nosenia. Do materiálu týchto šošoviek je tiež zakomponované zmáčadlo, ktoré zvyšuje príjemný pocit pri športových aktivitách.

Okrem kvalitných produktov od Bausch + Lomb si nezabudnite zobrať kvalitné slnečné okuliare, ktoré chránia oči pred UV žiarením, ktoré môže byť nebezpečné. Vedeli ste, že nadmerné pôsobenie UV žiarenia môže spôsobiť popálenie kože alebo mihalníc, a spôsobiť zápal rohovky či spojovky? Aby ste predišli možným zdravotným komplikáciám, nevystavujte zbytočne svoje oči priamemu slnečnému žiareniu. Chrániť si ich môžete kvalitnými slnečnými okuliarmi, ktoré si v prípade krátkozrakosti alebo ďalekozrakosti môžete doplniť kontaktnými šošovkami. Celú dovolenkovú výbavu si doplňte kvalitným opaľovacím krémom s vysokým ochranným faktorom, ktorý vás nebude štípať v očiach ani vtedy, keby sa vám do nich dostala voda. Tak čo? Ste pripravení dovolenkovať? :)

Chcete mať informácie zo sveta Bausch + Lomb z prvej ruky? Sledujte našu stránku www.sosovka.sk a rovnako aj našu FB stránku https://www.facebook.com/BauschLombSR/.   

*zdravotnícka pomôcka

Hlásenie nežiaducich účinkov liekov:

Tel.: +421 910 101 334, E-mail: pv.slovakia@bausch.com

Odborné otázky k našim výrobkom:

E-mail: SlovakRepublic.medical.info@bausch.com

Hlásenie nežiaducich účinkov a sťažností na kvalitu zdravotníckych pomôcok:

E-mail: slovakia.mdcomplaints@bausch.com

Ochrana osobných údajov (GDPR):

E-mail: gdpr.sk@bausch.com