www.sosovka.sk – Váš sprievodca kontaktnými šošovkami Bausch + Lomb


Športovanie so šošovkami na jeseň? Poď do toho!

Vymeňte jesenné leňošenie za pohyb! Letné horúčavy sú preč, takže smelo do toho! Športovaním v chladnejšom počasí aj otužujete, čiže posilňujete imunitu, ktorá je atakovaná jesennými vírusmi z každej strany. Pre zdravú imunitu lekári odporúčajú striedmu životosprávu a dostatočný pohyb. Vďaka pozitívnym účinkom fyzickej aktivity na organizmus tak môžete predchádzať jesenným chorobám, depresiám a podobne. Nechce sa vám? Všetko je to o stanovaní si priorít, ktorou by malo byť duševné a fyzické zdravie človeka. Fyzickú aktivitu je však potrebné prispôsobiť veku a zdravotnému stavu človeka.

Či už sa rozhodnete behať, korčuľovať alebo napríklad bicyklovať, musíte myslieť na ochranu svojho zdravia. Okrem správneho oblečenia, obuvi a vybavenia, či správnej výživy a pravidelnej regenerácie je dôležité správne sa postarať o svoj zrak. Športovanie s okuliarmi môže byť niekedy obťažné. Aj preto je nosenie kontaktných šošoviek ideálne, keďže neobmedzujú zorné pole, čo býva mnohokrát limitované tvarom okuliarového rámu. So šošovkami môžete naplno športovať a pritom sa tešiť aj zo slnečných či športových okuliarov.

Jednodňové šošovky a šport

Každý s problematickým zrakom volí pri športe používanie kontaktných šošoviek, pretože to má niekoľko výhod oproti okuliarom (aj tým športovým). Pri kontaktných šošovkách sa nemusíte sústrediť na pot na tvári, kvôli ktorému sa zvyknú šmýkať okuliare z nosa. V zásade platí, že s kontaktnými šošovkami ste pri športe viac slobodní, pretože nemusíte riešiť rôzne obmedzenia. Stále sa môžete rozhodnúť, či si napokon dáte aj športové okuliare (pri cyklistike, behu a pod.), prípadne slnečné okuliare. Samozrejme, za predpokladu, že máte vybratý správny a vhodný druh kontaktných šošoviek pre vaše oči zohľadňujúce korekciu vášho zraku. Stojí za zmienku, že aj pri športovaní sú spomedzi kontaktných šošoviek najhygienickejšou voľbou jednorazové, teda jednodňové kontaktné šošovky – Biotrue ONEday lenses od Bausch + Lomb. Ráno rozbalíte sterilný pár šošoviek, vložíte do očí a večer ich z očí vyberiete a jednoducho vyhodíte do smetného koša. Bez čistenia, bez zbytočných starostí. Jednodňové šošovky Biotrue ONEday lenses od Bausch + Lomb poskytujú maximálne pohodlie. Majú vysoký obsah vody (až 78 %), čo je hodnota zhodná s obsahom vody v ľudskej rohovke. Naviac je povrch kontaktných šošoviek vytvorený tak, že napodobňuje vlastnosti tukovej zložky slzného filmu. Vďaka tomu povrchy šošoviek neosychá a udržuje si svoje optické vlastnosti a parametre po celú dobu ich nosenia. Do materiálu týchto šošoviek je tiež zakomponované zmáčadlo, ktoré zvyšuje príjemný pocit pri športových aktivitách (indoorových ako aj outdoorových).

Nie ste si istí?

Ak máte pochybnosti o svojom zraku, neváhajte a navštívte preventívne svojho očného lekára. Pri akomkoľvek športe určite pamätajte, že je určite lepšie vidieť každý detail, než sa spoliehať na nedokonalý zrak. Chráňte si svoje zdravie.

Chcete mať informácie zo sveta Bausch + Lomb z prvej ruky? Sledujte našu stránku www.sosovka.sk a rovnako aj našu FB stránku https://www.facebook.com/BauschLombSR/.   

Hlásenie nežiaducich účinkov liekov:

Tel.: +421 910 101 334, E-mail: pv.slovakia@bausch.com

Odborné otázky k našim výrobkom:

E-mail: SlovakRepublic.medical.info@bausch.com

Hlásenie nežiaducich účinkov a sťažností na kvalitu zdravotníckych pomôcok:

E-mail: slovakia.mdcomplaints@bausch.com

Ochrana osobných údajov (GDPR):

E-mail: gdpr.sk@bausch.com