www.sosovka.sk – Váš sprievodca kontaktnými šošovkami Bausch + Lomb


Takto rozhýbete lenivé oči

Trávite veľa času pred počítačom, veľa čítate alebo sledujete televíziu? Potom aj vás s najväčšou pravdepodobnosťou trápi zhoršené videnie. Dôvodom je, že väčšinu dňa sa vaše oči zameriavajú na objekty blízko vás, z čoho oči „lenivejú“.

Žmúrite viac než obvykle a cítite, že oči namáhate stále viac? Tieto 3 rýchle cvičenia sú vraj účinné už po krátkom čase:

  1. Zamerajte svoj zrak na niečo, čo je v diaľke (aspoň 5 metrov). Opakujte každých 30 až 60 minút po dobu aspoň 30 sekúnd. Môže to byť pokojne niečo na druhom konci miestnosti, v ktorej sa nachádzate, alebo sa pozrite von z okna.
  2. Podstata cviku je podobná ako predošlého len s jedným rozdielom – ukazovákom pred nosom. Nie však v tesnej blízkosti, ale na vzdialenosť dĺžky vašej ruky. Pozerajte sa na prst po dobu niekoľkých sekúnd len s jedným okom (druhé si zakryte), a potom sa pozrite na niečo v diaľke (v ideálnom prípade najďalej, kam dovidíte). Cvičenie opakujte aj pre druhé oko. Precvičte si obidve oči 20-30 krát. Je to vynikajúce cvičenie pre zlepšenie schopnosti zaostrovania vašich očí.
  3. Pohybujte hlavou hore a dole, ako by ste prikyvovali “áno”. Smerom hore sa pozrite na strop a smerom dole zase na prsty na nohách. Toto cvičenie posilňuje svaly v oblasti krku, čím sa zvyšuje krvný obeh v oblasti hlavy a očí.

Ďalšie tipy pre lenivé oči

  • Precvičujte si očné svaly pravidelne. Existuje celá rada svalov, ktoré ovládajú pohyb očí. Svaly si najlepšie precvičíte pri pohľade na obrazovku počítača alebo TV (funguje najlepšie, ak máte veľký displej). Najskôr začnite s cvičením zo stredu ľavej strany do pravej strany a rovnako zhora nadol. Opakujte asi 20-30 krát.
  • To isté potom spravte do kríža, teda z ľavého spodného rohu do pravého horného a naopak, rovnako aj z pravého do ľavého rohu, taktiež opakujte 20-30 krát.
  • Nakreslite pomyselnú osmičku. Postavte sa a pozrite sa na zem. Zamerajte sa na bod vzdialený zhruba 2 metre, z ktorého budete očami písať číslo osem. Vydržte asi 30 sekúnd a opakujte opačným smerom.

Chcete mať informácie zo sveta Bausch + Lomb z prvej ruky? Sledujte našu stránku www.sosovka.sk a rovnako aj našu FB stránku https://www.facebook.com/BauschLombSR/.

Hlásenie nežiaducich účinkov liekov:

Tel.: +421 910 101 334, E-mail: pv.slovakia@bausch.com

Odborné otázky k našim výrobkom:

E-mail: SlovakRepublic.medical.info@bausch.com

Hlásenie nežiaducich účinkov a sťažností na kvalitu zdravotníckych pomôcok:

E-mail: slovakia.mdcomplaints@bausch.com

Ochrana osobných údajov (GDPR):

E-mail: gdpr.sk@bausch.com