www.sosovka.sk – Váš sprievodca kontaktnými šošovkami Bausch + Lomb


UKAZUJE SA JARNÉ SLNIEČKO, STE NAŇHO PRIPRAVENÍ?

Kalendár neoklamete, jar je už tu. Slnečné dni pribúdajú a teplo vzduchu pomaly, ale iste stúpa. Načase, aby sme zo skríň povyberali rôznofarebné jarné bundy, kabátiky, saká, poltopánky či slnečné okuliare.

AkciaA keď už je reč o okuliaroch a slnku, nemali by sme zabúdať ani na oči. Usmievavé jarné slniečko môže byť príjemné pre našu pleť a dušu, no oči si je potrebné chrániť pred jeho UV žiarením, ktoré môže byť nebezpečné. Vedeli ste, že nadmerné pôsobenie UV žiarenia môže spôsobiť popálenie kože alebo mihalníc, a spôsobiť zápal rohovky či spojovky? Aby ste predišli možným zdravotným komplikáciám, nevystavujte zbytočne svoje oči priamemu slnečnému žiareniu. Chrániť si ich môžete kvalitnými slnečnými okuliarmi, ktoré si v prípade krátkozrakosti alebo ďalekozrakosti môžete doplniť kontaktnými šošovkami.

Okrem kritérií, ako vám slnečné okuliare „sadnú“, je potrebné zohľadniť aj priepustnosť svetla a ochranu pred UV žiarením. Vybrať si môžete z piatich stupňov slnečných okuliarov:

0. stupeň: prepúšťajú až 80-100% slnečného žiarenia, čiže ide o imidžové a nie skutočné slnečné okuliare;

1. stupeň: prepúšťajú 43-80% slnečného žiarenia

2. stupeň: prepúšťajú 18-43% slnečného žiarenia,

3. stupeň: prepúšťajú 8-18% slnečného žiarenia,

4. stupeň: prepúšťajú len 3-8% slnečného žiarenia, a tak sú vhodné na vysokohorskú turistiku, skiaplinizmus, na dlhodobý pobyt pri mori a podobne.

A ako je to s vami? Vyberáte si slnečné okuliare podľa toho, ako sa v nich cítite a či v nich dobre vyzeráte? Je čas na zmenu, a mali by ste skúsiť vybrať si také slnečné okuliare, ktoré oči aj ochránia a nie sú len módnym doplnkom. Takže sa nehanbite a spýtajte sa optika na to, aké majú tie či iné okuliare pozitívne vlastnosti pre váš zrak. Keď si vyberiete, pochváľte sa a dajte foto na Facebook, budeme sa tešiť :)

Hlásenie nežiaducich účinkov liekov:

Tel.: +421 910 101 334, E-mail: pv.slovakia@bausch.com

Odborné otázky k našim výrobkom:

E-mail: SlovakRepublic.medical.info@bausch.com

Hlásenie nežiaducich účinkov a sťažností na kvalitu zdravotníckych pomôcok:

E-mail: slovakia.mdcomplaints@bausch.com

Ochrana osobných údajov (GDPR):

E-mail: gdpr.sk@bausch.com