www.sosovka.sk – Váš sprievodca kontaktnými šošovkami Bausch + Lomb


Zima je pre oči zložité obdobie

Zima v sebe skrýva množstvo skrytých nástrah pre naše oči a zrak. Silný vietor, nízke teploty, sneženie, ostré slnečné lúče odrážajúce sa od snehu a ďalšie zimné „nádielky“ môžete pocítiť na vlastnej koži. Či vlastne na vlastných očiach :)

Nepohodlie očí v zime spôsobuje

  • Veterné počasie vysušuje oči, zároveň však môže do očí nafúkať malé prachové čiastočky, ktoré spôsobujú problémy.
  • Extrémne nízke vonkajšie teploty môžu negatívne ovplyvniť fungovanie rohovky, čo negatívne ovplyvňuje aj zrak, keďže rohovka je vyživovaná kyslíkom zo vzduchu.
  • Vietor v kombinácii s mrazom a nedostatočným žmurkaním môže spôsobiť syndróm suchého oka, ktorý je pri mínusových teplotách nebezpečný. V mraze a vo vetre totiž rohovka horšie dýcha a viac vysychá. So stúpajúcou nadmorskou výškou a znižujúcim sa obsahom kyslíka vo vzduchu sa problémy ešte zhoršujú.

Ochrana očí v zime

Pôsobením vonkajších podmienok sa narušuje slzný film a prestane plniť svoju ochrannú, výživnú a optickú funkciu na 100 %. Práve vtedy nás začínajú oči štípať, svrbieť, páliť, začnú napríklad viac slziť alebo vidíme horšie ako zvyčajne. Pri týchto prejavoch nepohodlia očí použite kvalitné očné kvapky bez konzervačných látok. Rozumnou voľbou pre úľavu od nepohodlia očí sú očné kvapky Biotrue (zdravotnícka pomôcka). Doprajte svojim očiam hydratáciu a zvlhčenie vďaka očným kvapkám Biotrue*, ktoré sú vytvorené na zmiernenie prejavov suchého oka, spôsobených vonkajším prostredím alebo používaním kontaktných šošoviek. Kvapky sú bez konzervačných látok, čiže si ich môžete do oka kvapkať tak často ako potrebujete.

Okuliare v zime sú nevyhnutnosťou

Ak chcete predísť nepohodliu očí zo zimy, používajte ochranné okuliare aj keď nesneží – pri dlhom pobyte v zime, pri behu, lyžovaní aj inom športovaní. Používanie slnečných okuliarov v prostredí, kde je sneh ja veľmi dôležité. Silné UV žiarenie, najmä na horách, je pre oči nebezpečné. Používajte kvalitné slnečné okuliare s tmavým filtrom, ktorý sa používa napríklad pri mori.

Jednodňové kontaktné šošovky Biotrue*

Bio-inšpirované šošovky značky Bausch + Lomb poskytujú ostré videnie a pohodlie aj po 16 hodinách nosenia, pretože sú vyvinuté tak, aby fungovali rovnako ako vaše oči. Pri bežných šošovkách s plánovanou výmenou je potrebné myslieť na roztok, čo pri jednorazových úplne odpadá. Pre oči sú navyše hygienicky najpriaznivejšie, pretože ich stačí vybrať z ochranného obalu, aplikovať ich do očí a na konci dňa jednoducho vyhodiť. Biotrue Oneday lenses* sú vyrobené z inovatívneho materiálu HyperGel, ktorý má najlepšie vlastnosti v porovnaní s hydrogelovými šošovkami. Majú vysoký obsah vody – až 78% vody (čo je rovnaký obsah vody, aký má rohovka). Dodávajú viac kyslíka než tradičné hydrogely – to všetko bez nutnosti silikónu a pri zachovaní komfortu konvenčných hydrogelov. Vonkajší povrch šošovky je navrhnutý tak, aby napodobnil lipidovú vrstvu slzného filmu, ktorý zabraňuje dehydratácii slzného filmu. HyperGel pomáha šošovkám Biotrue ONEday* napodobňovať vlastné zdravé slzy a je preukázané, že udržiavajú rovnakú úroveň vlhkosti, akú má rohovka. Vďaka tomu si zachovávajú svoj tvar a zabezpečujú jasné videnie po celý deň.

Chcete mať informácie zo sveta Bausch + Lomb z prvej ruky? Sledujte našu stránku www.sosovka.sk a rovnako aj našu FB stránku https://www.facebook.com/BauschLombSR/

*zdravotnícka pomôcka

Hlásenie nežiaducich účinkov liekov:

Tel.: +421 910 101 334, E-mail: pv.slovakia@bausch.com

Odborné otázky k našim výrobkom:

E-mail: SlovakRepublic.medical.info@bausch.com

Hlásenie nežiaducich účinkov a sťažností na kvalitu zdravotníckych pomôcok:

E-mail: slovakia.mdcomplaints@bausch.com

Ochrana osobných údajov (GDPR):

E-mail: gdpr.sk@bausch.com